What you see is what you get

Ik ben jan rodenburg. Sinds 1996 bouw ik webtoepassingen en websites. De laatste jaren is de nadruk meer op toepassingen komen te liggen. Functioneel ontwerp en programmeerwerk dus hoofdzakelijk.

Ik werk zelfstandig en bij specifieke technieken heb ik een uitgebreid netwerk van technische mensen met wie ik samenwerk. Maar zelden meer dan 2 mensen op een project.

Mijn basis is een afgeronde HTS Informatica opleiding. Je blijft leren omdat de technieken en werkwijzen zich sneller ontwikkelen dan in een houtzagerij.

Communicatie (korte lijn)
U belt altijd met mij, de maker en bedenker, en niet met een projectmanager die op zoek gaat naar mankracht in zijn bedrijf. De lijn is dus kort en duidelijk, en de reactie is snel.

Functioneel
Eerst wordt er beschreven wat er functioneel gemaakt gaat worden. Dit wordt doorgesproken met de klant. Dan is er het data-ontwerp. Dit is: wat dient vastgelegd te worden in de Database, wat in een Sessie en wat in een Cookie.

Werkwijze (agile)
De hoofdlijn wordt steeds per stap functioneel verfijnd. Een stap is een zelfstandig onderdeel dat ook als dusdanig gebouwd én getest wordt.
Een onderdeel bestaat uit verschillende aspecten: wat is het, hoe doen we het, hoe ziet het er uit. Juist deze samenhangende diversiteit in arbeid, dat vinden wij leuk.

Programmeren
Mijn technische expertise ligt vooral bij open-source technieken, met name: PHP MYSQL HTML5 Javascript Ajax CSS.

Kiss (keep it simple stupid)
Wij proberen management- en systeemontwerp-jargon te vermijden. Het hoeft niet onnodig opgeblazen te worden.

Accept
Na oplevering verzorgen we gebruikersopleiding waar nodig. Ook om de systeemacceptatie bij de eindgebruiker soepel te laten lopen.

Inzicht
Voortschreidend inzicht wordt gehonoreerd, we kunnen wijzigingen aanbrengen tijdens de bouw omdat we steeds per onderdeel definiƫren en uitvoeren.

Er zijn projecten die wij afwijzen; als deze te groot zijn bijvoorbeeld. Of als het te ver af is van onze kernkwailteiten, dan kunnen wij u wel helpen een betere partij te vinden.

Voorbeelden
Wij hebben een maatwerksysteem ontwikkeld voor de Filmacademie in amsterdam:
Opdracht upload en archief.

Wij hebben een uitgebreid maatwerksysteem ontwikkeld voor de Gerrit Rietveld Academie:
Reserveer- en uitleensysteem.

Een overzicht van eerdere projecten:
vooral websites.

Relaties en Curriculum Vitae.