Opdracht upload en archief

Leergang ondersteunende software, voor de Filmacademie in amsterdam.

Doel
Het eenduidig verzamelen van alle opdrachten die studenten digitaal inleveren. Toonbaar in een overzichtelijke website. En toonbaar op hoog-resolutie bijvoorbeeld in een studio van de opleiding.

Hoe werkt dat
De docent of medewerker definieerd een opdracht voor een klas. De studenten van de klas ontvangen een email met message: “Hier kun je jou opdracht inleveren, dit is de verificatie kode…”. De student gaat naar de inleverpagina. Hier geeft hij/zij data in van zijn/haar opdracht en upload de file. Alle data is nu opgeslagen in de database en is direct toonbaar in de website. De website groeit uit naar een overzicht van alle ingeleverde werken voor alle opdrachten voor alle klassen. Tevens portfolio door zoek op naam.

Student. Work-flow
De student heeft een verify-code ontvangen. Dit is de sleutel tot de website. Na ingave van de sleutel is de klas en opdracht bekend. Student geeft data in en upload zijn/haar werk. Compressie van de video start automatisch.

Het ingeleverde werk is uniform opgeslagen in de database. De website toont de werken. Datavelden zijn oa: maker, klas, jaargang, opdracht, omschrijving, video en opdracht-specifieke metadata. Al deze velden zijn aanklikbaar en gedragen zich als zoekfilter. Er zijn dus overzichten per jaargang, per klas, per opdracht. En ook: per student, dit levert een persoonlijk portfolio (door de jaren heen).

Admin. Work-flow
De website heeft een CMS die alle data beheerd. De admin kan opdrachten ingeven per jaar, per klas met een begin- en einddatum. Een willekeurige verify-code wordt direct eenmalig gegenereerd.

De website heeft een professioneel en eenvoudige vormgeving. De webtoepassing is flexibel intranet.

Systeemontwerp
Aspecten die een rol spelen. - Data-ontwerp: welke data, niet te veel, niet te weinig, keep it simple. - User-levels: wat wordt getoond aan admins, wat aan studenten. - Security: studenten kunnen uploaden; buitenstaanders niet. - Navigatie: eenvoudig en logisch.

Schermafbeeldingen